Narlı Kısır Tarifi
Malzemeler- 3 bardak orta kalınlıkta esmer kısırlık bulgur
- 3 orta boy soğan
- 2 nar
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Tuz,karabiber
- Maydonoz

Bulguru ıslatmakla işe başlıyoruz. Kaynamış
suyla bütün bulgurların ıslanmasını sağlıyoruz.5-10 dk. dinlendiriyoruz.
Soğanlarımızı küp küp doğruyoruz. Narlarımızı
ayıklıyoruz.
Önce salçayla bulguru ve baharatları iyice
ovuyoruz.Sonra sırasıyla melzemeleri koyuyoruz ,önce soğanlarımızı sonra nar ekşisini
dilediğiniz miktarda ekleyebilirsiniz.Daha sonra yağımızı ekleyip ovma işlemine devam ediyoruz.Hepsinin harmanlanması için bu kısım çok önemli.Son olarak da maydanozlarımızı ekliyoruz.
Narları kısırın içine ovma işlerinden sonra -ezilmemesi için- ilave edebilirsiniz.Ya da en son servis etmeden önce tabakları bol nar taneleriyle süsleyebilirsiniz.
Narları kısırın içine ovma işlerinden sonra -ezilmemesi için- ilave edebilirsiniz.Ya da en son servis etmeden önce tabakları bol nar taneleriyle süsleyebilirsiniz.
Bir şeyin görüntüsü böyle güzel olabilir mi?Çok hoş gözüküyor. :)
YanıtlaSilTeşekkürler Esra :) Çok da lezzetli aynı zamanda, tavsiyemdir. :)
Sil