26 Kasım 2013 Salı

Narlı Kısır Tarifi

Narlı Kısır Tarifi

Misafirlerinize sunabileceğiniz hem pratik hem de lezzetli mi lezzetli bir kısır tarifi...


Malzemeler

  • 3 bardak orta kalınlıkta esmer kısırlık bulgur
  • 3 orta boy soğan
  • 2 nar
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Tuz,karabiber
  • Maydonoz



Bulguru ıslatmakla işe başlıyoruz. Kaynamış suyla bütün bulgurların ıslanmasını sağlıyoruz.5-10 dk. dinlendiriyoruz.



Soğanlarımızı küp küp doğruyoruz. Narlarımızı ayıklıyoruz.

Önce salçayla bulguru ve baharatları iyice ovuyoruz.Sonra sırasıyla melzemeleri koyuyoruz ,önce soğanlarımızı sonra nar ekşisini dilediğiniz miktarda ekleyebilirsiniz.Daha sonra yağımızı ekleyip ovma işlemine devam ediyoruz.Hepsinin harmanlanması için bu kısım çok önemli.Son olarak da maydanozlarımızı ekliyoruz.

Narları kısırın içine ovma işlerinden sonra -ezilmemesi için- ilave edebilirsiniz.Ya da en son servis etmeden önce tabakları bol nar taneleriyle süsleyebilirsiniz.

                          
***Narın ekşi olması daha lezzet katacaktır.

AFİYET OLSUN

2 yorum :

  1. Bir şeyin görüntüsü böyle güzel olabilir mi?Çok hoş gözüküyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Esra :) Çok da lezzetli aynı zamanda, tavsiyemdir. :)

      Sil