27 Kasım 2013 Çarşamba

Elma Topları

Elma Topları
Malzemeler


·         1 paket petibör bisküvi

·         2 elma

·         2 yemek kaşığı tereyağı

·         Fındık parçaları

·         1 tatlı kaşığı tarçın

·         5 yemek kaşığı  Hindistan cevizi

·         Yoğururken gerekirse birkaç kaşık süt ve dileyen daha tatlı olsun isterse bir çay bardağı pudra şekeri


Önce bisküvileri robotta parçalıyoruz. Elmalarımızı rendeliyoruz. Rendelenmiş elmaları toz haline gemiş bisküvimize ekleyip ardından yağ,tarçın ve fındığı koyuyoruz. Hafif hamurumsu hale getirene kadar elimizle hepsini birbirine karıştırıyoruz. Ve ortaya çıkan karışımdan elimize küçük parçalar alıp iki elimizin arasında döndürerek küçük toplar haline getiriyoruz. Hindistan cevizine bulayıp servis tabağına diziyoruz. Aşamaları aşağıdaki resimlerde görebilirsiniz.

Hem çok güzel görünüyorlar hem de çok lezzetliler. :)



                                           AFİYET OLSUN





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder