25 Kasım 2013 Pazartesi

Kolay Krep Tarifi

Kolay Krep Tarifi




Malzemeler
1 bardak süt
1 yumurta
1 bardak un
Bir çay kaşığı tuz
Pişirmek için margarin
Kahvaltının vazgeçilmezi krepimizi yapmaya krep karışımını hazırlayarak başlıyoruz.

Önce bir kapta yumurtalarımızı ve sütü iyice çırpıyoruz. Daha sonra unu ve tuzu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Malzemeler iyice karıştıktan sonra pişirmeye geçebiliriz.


 





Tavamızda bir parça margarini eritiyoruz. Yağın fazlalığını başka bir bardağa dökebiliriz. Yağ gerektiğinde tekrar oradan kullanabiliriz.

 Yağlı tavamıza bir kepçe yardımıyla krep karışımından döküyoruz. Ve dairesel hareketlerle tüm tavaya yaymaya çalışıyoruz.






Bir tahta spatulayı küçük hareketlerde kenarlarından altına sokmaya çalışarak tutup tutmadığını anlayabiliriz. Ve hafif kızardığı zaman yine spatula yardımıyla ters çevirebiliriz. İki taraf da hafif pembeleştiği zaman krepimiz hazır.






Krepin içine bal, reçel ya da peynir vs. koyarak zevkinize göre tatlandırarak yiyebilirsiniz.



 


AFİYET

OLSUN



                                                                              

                                        
             
                         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder