28 Kasım 2013 Perşembe

Kakaolu Unsuz Nişastalı Kek


Kakaolu Unsuz Nişastalı Kek


Malzemeler

·         4 Yumurta

·         1,5 su bardağı şeker

·         150 gr margarin

·         200 gr buğday nişastası(yaklaşık 1,5 su bardağı)

·         1 kabartma tozu

·         1 vanilya

·         2 kaşık kakao


Önce yumurta ve şekeri iyice beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Sonra yağımızı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Sonra sırasıyla malzemelerimizi eklemeye devam ediyoruz. Ve hepsi birbirine karışana kadar iyice çırpıyoruz. Nişastalı olduğu için kek karışımımız diğer unlu kek karışımlarına göre biraz daha kıvamlı olabilir.





Daha sonra yağladığımız tepsimize karışımı döküyoruz, iyice tepsiye yayıyoruz. Ve keki fırınımıza koyabiliriz. Pişme süresi fırından fırına değişiklik gösterebilir. Örneğin ben davul fırında yaptım.Davul fırınlar kek, pasta türü şeyler pişirmek için biraz kullanışsız ve çabuk yanabiliyor.20 dk. içinde mutlaka pişiyor, ancak arada aç-kapa yapmalısınız.





 


Kekin pişip pişmediğini anlamak için ise klasik kürdan ya da çatal yöntemini kullanabilirsiniz.Eğer kürdanı keke sokup çıkardığınızda üstünde karışımdan görmüyorsanız pişmiş demektir.

Artık kekimizi dinlendirip, nasıl sunacağımıza karar verip,  yanına çay-kahvemizi hazırlayıp afiyetle yiyebiliriz. Ben bu keke en çok sade krem şantiyi yakıştırıyorum. Dileyen bu keke sos ekleyerek ıslak kek olarak da sunabilir.


AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder