Malzemeler
·
1 orta boy karnabahar
·
1 yumurta

·
1 bardak süt
·
2 yemek kaşığı un
·
Yarım çay bardağı sıvı yağ
·
1 kâse rendelenmiş kaşar
·
Tuz, karabiber, köri
Karnabaharımızı haşlayarak başlıyoruz.Bir taraftan da bir kapta
yumurta, süt ve unu çırpıyoruz. Tepsideki karnabahara
baharatları ekledikten sonra bu karışımı da üzerine dağıtıyoruz.
Ve fırına veriyoruz. Fırında 20 dk. pişiriyoruz. Fırından çıkarılan
gratene yağ ekliyoruz, ve üzerine kaşar serpiyoruz. Tekrar fırına
verilir. Kaşar peyniri kızarınca yemeğimiz yenilmeye hazır hale
geliyor.
Karnabaharımızı haşlayarak başlıyoruz.Bir taraftan da bir kapta
yumurta, süt ve unu çırpıyoruz. Tepsideki karnabahara
baharatları ekledikten sonra bu karışımı da üzerine dağıtıyoruz.
Ve fırına veriyoruz. Fırında 20 dk. pişiriyoruz. Fırından çıkarılan
gratene yağ ekliyoruz, ve üzerine kaşar serpiyoruz. Tekrar fırına
verilir. Kaşar peyniri kızarınca yemeğimiz yenilmeye hazır hale
geliyor.
(Un, süt, yağ ile beşamel sosu da hazırlanıp
eklenebilir. Tercih size kalmış fakat bu yazdığımız tarif ondan daha az
zahmetli ve pratik olacaktır.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder