Adana Usulü Biber Dolması
- 3 iri domates
- Yarım kilo dolmalık pirinç
- 300 gr kadar kuzu kıyma
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı dolusu biber salçası
- 1 limonun suyu ya da 1 tatlı kaşığı limon tuzu

Pirincimiz beklerken domateslerimizi soyuyoruz.Ve küp küp doğruyoruz.
Artık harcımızı hazırlamaya başlayabiliriz.
Pirincin üzerine
karabiberi,tuzu,zeytinyağımızı ekliyoruz. Salçayı harca ekliyoruz.Ve elimizle
ovarak iyice salçayı yediriyoruz.Harcımıza eti ekliyoruz.Ve iyice
karıştırıyoruz.Domatesleri ekliyoruz ve harcımız hazır.
Daha sonra aşağıdaki resimde gösterildiği gibi biberin geniş olan ucunu kapak olarak bırakabieceğimiz şekide tam koparmadan kesiyoruz.Kapak koparsa da
üstüne koyabiliriz ya da onun yerine patates,domates koyabiliriz.
Ve biberin içindeki bideri çıkarıp biberin içini harça dolduruyoruz.
Yukarıdaki resimde görüldüğü gibi hepsi dik duracakşekilde tencereye dizilir.Boşluklar kalırsa boşluklara patates soyulup konabilir.1 tatlı kaşığı
tuz ve limon tuzu eritilip dolmalar arasındaki boşluklardan dökülür. Bu en
kenardan kolaylıkla yapılabilir.
En küçük biberin
ağzına gelmeyecek şekilde su.Sonra ateşe alınır ,su kaynadığı zaman altı tam
kısılır.Ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.En fazla yarım saat pişirilir.Kontrol
etmek için pirinçin pişip pişmediğine bakmalıyız. Dinlendikten sonra yoğurtla
,salatayla dilediğiniz şekilde servis edilir. Ya da üzerine ezilmiş sarımsak ve
nane koyulur.Tercihe bağlı,damak zevkine
bağlı.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder